ki
Termín zadání BP a DP do STAG
autor Informace z katedry - Pondělí, 19. červen 2023, 09.43
 
Informace pro studenty 2. ročníku Bc. studií a studenty 1. ročníku navazujících studií, kteří chtějí psát svou BP/DP na katedře geografie

Milé studentky, milí studenti,
připomínám, že se blíží termín zadání vašich bakalářských a diplomových prací. Předpokládám, že již máte pečlivě promyšlené téma práce a jste v kontaktu s vaším budoucím vedoucím. Nejzazší termín, kdy je třeba mít téma již zadané ve STAGu, je 30. 6. 2023. Než ho tam nahrajete, je vhodné mít s vedoucím zadání pečlivě zkonzultované včetně všech náležitostí, které od vás STAG požaduje (název, anotace, doporučená literatura). Následně nakopírujete tyto informace do příslušného formuláře ve STAGu (vložíte nové téma, následně se na něj sami zaregistrujete a po vyplnění vše uložíte a změníte stav schválení tématu na "dopracované"). Až poté vaše zadání může schválit vedoucí práce, garant oboru a vedoucí katedry.

Anotace by měla obsahovat stručný popis tématu (o čem to celé bude?), popis jeho relevance (proč je to zajímavé a důležité?) vaše výzkumné cíle nebo otázky (co konkrétně chcete zjistit?) a jakým způsobem jich chcete dosáhnut/zodpovědět (jaké metody využijete?). Celkový rozsah anotace může být kolem 200 až 300 slov.

Pokud téma nemáte rozmyšlené (ale vy jistě máte), můžete se ještě rychle inspirovat na webu katedry, kde jsou vypsána témata jednotlivých vyučujících. Téma samozřejmě můžete vymyslet i sami a předem jej probrat s potenciálními vedoucími.

Přeji hezké léto plné odpočinku při shromažďování poznatků k vašim zajímavým geografickým tématům, na která se s kolegy velmi těšíme.

Jan Píša